Pages

14 jaanuar 2012

Tuukrimütsid

Just nimelt pean seekord tegema postituse mitmuses, mis teha kui ei viitsi tööproovi teha ja poolikute mütside proovimisega on meie pojaga veidi keerulised lood. Mis on veidi isegi kummaline, sest muidu armastab ta mütse väga (rõhutan täiesti valmis mütse) nendega ta kõnnib toas ka ringi :P
Alustame algusest, need lõua alt seotavate paeltega mütse olen pojale juba teinud, kuid neil üks väike viga - nimelt libisevad paelad veidi lõdvemale ja juba liigubki müts kärvade pealt minema. See aga ei ole ju mütsikandmise eesmärk. Ning kui Emmaliine oli nii kena ja tubli, et pani oma blogisse just selle õige aktiivsele lapsele sobiva mütsi õpetuse, siis ma ju pidin selle järele proovima. SUUR AITÄH SULLE EMMALIINE ÕPETUSE KIRJA PANEMISE EEST!!!!
Nii ma siis esialgu oma targa peaga mõtlesin, et kuna minu poja peamõõdud on u 1-2 cm väiksemad, siis isegi kui ma veidi tugevamini koon, teen täpselt juhendi järgi ja tulemus selline
Ja selge mis selge, kuid minu poja peakesele sai see ikka liiga väike, seepärast poseeribki sellega meie pere nuku Rosalie.
Egas midagi - läksin uuele katsele, kuid seekord valisin siis vardad pool numbrit suuremad ja tegin jälle täpselt õpetuse järgi ja õnnestus ideaalselt. Minu mütsil ei ole mingeid lisavidinaid pealael esialgu, kuna see peab kenasti veel ka kapuutsi alla ära mahtuma ja need vaid takistaksid hetkel seda. Võibolla kunagi hiljem teen mõne tuuningu ka;)
Et fabeli triibud veidigi näha oleks tegin sellises lamavas asendis pildi ka, sest nagu järgmiselt fotolt näete on poja peas juba asjade pildistamine suhteliselt keeruliseks muutunud :D
Aga mis peamine, poja on nüüd ülirahul ja kasvatajad lasteaias ka.

Tehnilsed andmed:
Väiksem variant:
Lõng: tundmatu sokilõng + tumehall Dropsi alpaca
Vardad: 3sukavardad ja 3,25 mm ringvardad
Silmused: 6467 kudusilmust

Suurem variant:
Lõng: Drospi Fabel + Dropsi helehall alpaca
Vardad: 4 mm sukavardad + 3,25 mm ringvardad
Silmused: 7285 kudusilmust

2 kommentaari:

  1. Väga lahedad! Selle esimese värvilahendus mulle väga meeldib! Ja nüüd nuku pea ka soe:). Või siis otsid kellegi väiksema peaga lapse ja kingid talle;).

    Ja mul on hea meel, et mu õpetus leiab rakendust ning nii paljud peanupukesed saavad omale sooja kaitse! Olen vahepeal ka paar mütsi teinud samas stiilis ja pean tõdema, et see on üks paremini õnnestunud tuukrimüts, mida ma siiani kudunud olen. Kuskilt ei piilu kõrvad välja ja salli äär ei tule ka kombe alt välja. Olen ise ka selle variandiga väga rahul!

    VastaKustuta