Pages

17 May 2014

Hakkliha-juustu-struudel

Laenutasin raamatukogust ühe vahva hakklihatoitude kokaraamatu ja vot selle retsepti juures olev pilt ajas suu vett jooksma. Ei jäänud midagi muud üle, kui proovisin ise ka aga nagu ikka väikeste muudatustega :D
Originaalretsept on pärit sellest raamatust.

Minu versioon retseptist oli selline:
275 grammi valmis lehttaigent
250 grammi hakkiha (50% siga + 50%  veis)
1 keskmise suurusega paprika
2 porgandit
1 sibul
3 küüslaugu küünt
2 tomatit
veidi õli
soola
pipart
magusat punase paprika pulbrit
100 grammi maitserohelisega maitsestatud sulajuustu

Esmalt valmista hakkliha segu. Selleks riivi porgand. Tükelda paprika, tomat, sibul ja küüslauk.
Vala pannile veidi õli ja esmalt kuumuta õlis sibul ja küüslauk, seejärel lisa paprika, tomat ning riivporgand. Hauta ca 5 minutit. Lisa juurde hakkliha ja kuumuta veel (mina ei lasknud hakklihal pruunistuda). Viimaks maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Lase veidi jahtuda.
Nüüd rulli taigen küpsetusplaadile ja määri see kokku sulajuustuga. Laota sellele hakklihasegu ja rulli taigen pikemat külge pidi rulli. niisuta pealt veega ja raputa üle paprikapulbriga.
Küpseta 180 kraadises ahjus ca 40 minutit (ahi eelkuumutamata)
Serveeri kohe koos värske salatiga.

Head isu!

1 comment:

  1. No minu süljenäärmed hakkasid igaljuhul tööle ;) Vaja retsept meelde jätta.

    ReplyDelete