Pages

28 September 2010

Õuna-šokolaadikook ja veel üks käevõru

Täna proovisin ühte õuna-šokolaadikooki, kuna õunu on ju nii palju. Idee sain Kokkama Ragnega blogist. Loomulikult tegin asju omamoodi.
Minu kook siis nägi ahjust välja tulles selline
ja kui tükike sealt taldrikule sai, siis oli see veel isuäratavam
Pean tunnistama, et seni kõigist õunakookidest,mida küpsetanud olen, on see parim. Isegi minu kaasa, kes õunakooke ei armasta oli nõus suisa mitu tükki sööma.
Retsept ise sai järgmine
100g võid
100g valget šokolaadi
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
1 kuhjaga tl kakaod
3 suurt õuna
fariinisuhkrut

Sulata või ja tükelda šokolaad sellesse. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks (peaaegu valge). Sega omavahel jahu-kaneel-küpsetuspulber-kakao ja lisa muna suhkru segule. Nirista samal ajal segades või-šokolaadi segu. Koori ja viiluta õunad ning sega taignasse. Vala segu koogivormi ja raputa üle fariinisuhkruga. Küpseta 175 kraadi juures u 30-40 minutit.

Lisaks sain poisi magamise ajal teha veel ühe käevõru. Sai selline mõnusates toonides

No comments:

Post a Comment