Pages

25 September 2010

Õuna-kakao-meekook valge šokolaadi võõbaga

Täna katsetasin kooki, mille algidee sain Elina kokkab blogist Muutsin retsepti päris hoolega, kuna kodus kõike ei olnud. Pean küll kohe mainima, et soojana tundus, et oleks võinud magusam olla (õunaks oli  mu Antonovka). Eks kommenteerin kuidas päris jahtunult maitses. Või nüüd öelda, et oli piisavalt magus. Jahtunult on väga nämma.
Minu retsept tuli siis selline:
200g võid
120g suhkrut
80g mett
3 muna
2 õuna kooritud ja riivitud
220g jahu
3 tl küpsetuspulbrit
50 g mee-vadakumaitselist kakaopulbrit
100g valget šokolaadi
100 ml 35% koort

Vahusta või suhkru ja meega, lisa munad ja vahusta kuni segu on ilus ühtlane. Lisa segule riivitud õunad. Sega omavahel kuivained ja lisa segule. Sega ühtlaseks. Määri vorm võiga ja raputa üle kamajahuga (mina kasutasin kandilist keeksivormi). Kuumuta ahi 180 kraadini (kui gaasiahi, siis ei ole vaja eelsoojendada)
ja küpseta kooki u 50-60 minutit. Lase veidi jahtuda. Võõba jaoks kuumuta koor ja sega sellesse šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Jahuta veidi ja määri võõp koogile.

No comments:

Post a Comment