Pages

19 aprill 2014

Lihavõtted ehk munadepühad

Jälle on nad käes ja siinmail on need nagu pisikesed jõulud. Meeletu ikka milliseid sisseoste selle püha puhul tehakse. Pühapäev on üldjuhul siis suur perega koosolemise ja piduliku söömaaja nautimise päev. Lastele korraldatakse munajahti, sest lihavõttejänku on ju jälginud, kui tublid lapsed on ja siis aeda või tuppa kingitusi peitnud :D
Minu ettevalmistused algasid veidi aega tagasi kui kudusin ühe pisikese munasoojendaja selle Dropsi mustri järgi.
Välja kukkus see selline karvane
Poja käib aga iga kuu kohalikus raamatukogus laste lugemisklubis, kus lisaks raamatute lugemisele nad ka alati meisterdavad midagi vahvat. Enne lihavõtteid valmis tal selline kanake.
Eile käisime aga minu ema juures mune värvimas, sest nädalavahetusel on ta tööl ja siis ei ole kellelgi aega koosolemist nautida. Väike ülevaade eilsest:
Sellel aastal oli plaanis värvida selliste meetoditega. Siin on näha vesivärvide moodi toiduvärvid, värvipliiatsid ja tabletid.
Siin siis geelpliiatsid ja riis koos toiduvärvidega ning vastavate karpidega, milles muna ja riisi loksutada :P
Sellisel viisil valmiskomplektina ostetuna on riisi kilohind ikka üüratu :D
Värvimine on täies hoos.
Esimene valminud muna.
Poja piirdus seekord pintsliga värvides kahe munaga. Paberile tuli ka ikka üks kunstiteos teha.
Värviline riis
Riis kinnistes karpides ja klaasi sees siis sinna tilgutatav värv. Värvi tuli riisile pidevalt juurde tilgutada, et midagi ikka muna peale ka jääks.
Raputamise tulemus siis selline
Geelpliiatsitega tehtud abstraktne kunst. No nendega oli lihtsalt võimatu midagi teha, seega ei kunagi enam :P
Siin on hästi näha, et see värv oli ka kõikjal mujal mitte ainult muna peal ja sõrmedelt ei tahtnud ta enam üldse eemalduda. 

Enne veel tegin emale kööki ühe kootud kausikese, kuhu saab siis vajadusel hiljem mida tahab poetada (näiteks küüslauku või siis ravimeid, mis ei pea kõigile kohe nähtaval olema).
Kenasti kollast värvi, mis sobib ka teiste kollaste aksessuaaridega.
Korvike koos jänesega lähemalt.
Kausikese õpetus on pärit siit. Kootud 6 mm vardaga ja kasutatud nõukogude aegset vaibalõnga ning on masinaga pestav. Sama lõng, millest tegin endale vannituppa vaibad ja kosmeetikatarvetele hoiutopsid. 
Ilusaid pühi kõigile ja nautige perega koosolemist ning ilusat ilma.
Kohtumiseni...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar