Pages

06 jaanuar 2013

Palju õnne, kallis kaasa!

Mehe sünnipäevaks tegin tordi, mis koosneb kolmest kihist ja ei vaja küpsetamist.

1. Kiht
Põhi, mis koosneb küpsistest ja võist. Minul olid käepärast piparkoogid ja nö kassikeeled. Võid 125 grammi ja küpsiseid 250 grammi. Sulavõiga küpsisepuru segamini ja koogitaldrikule vormi põhja. Lusikaga veidi tihkemaks ja külmkappi oma aega ootama.

2. Kiht
Vahukoore-kohupiimakiht, kuhu läks 200 g vahukoort, 200 g kohupiima, 50 g toorjuustu, 1 pakk vaniljesuhkrut, 80 g suhkrut ja 8 želatiinilehte. Vahukoore vahustasin eraldi korralikult vahtu. Ülejäänud asjad segasin omavahel kokku ja želatiini kasutasin vastavalt pakil olnud juhendile. Kõik omavahel kokku ja külmkapis olevale küpsisepõhjale. Tagasi külmkappi hommikut ootama.
Unustasin enne, et 1 lusikatäis mett läks ka sinna kihi sisse :D

3. Kiht
Hommikul avasin purgi konserv virsikutega. Lõikasin poolikud virsikud viiludeks ja ladusin koogile. Nendele peale tegin järgmise segu: 250 ml virsikunektarit, 3 spl suhkrut, 100 ml vett ja 2 pakki tordiželatiini.

2 kommentaari:

  1. Väga tore, et retsepti kirjutasid! Kõlab igatahes isuäratava koogina. Proovin järgi. Ja mehele muidugi palju õnne sünnipäevaks!

    VastaKustuta
  2. Tänud Enely, unustasin kirjutada, et sellesse kohupiima-vahukoore kihi sisse panin tegelikult ka supilusikatäie mett:)
    Edu maiustamisel.

    VastaKustuta