Pages

01 september 2012

Ploomide hooaeg on alanud!

Ilusat 1. septembrit k6igile koolilastele ja 6petajatele!!!
Minul on tänavu aasta üle pika aja esimene aasta, kus ma ei astu koolimajja. Ju seda on just niimoodi vaja ja k6ik läheb täpselt nii nagu peab. V6ibolla kunagi taas hakkan igal aastal koolis käima:P

Aga tänane päev nagu juba paar kuud iga laupäev on meil koogi päev. Ehket mina küpsetan ja katsetan uusi hooajalisi kooke.
Ploomid trügivad sisse juba uksest ja aknast, ega mina siis saa neist k6rvale jääda. Otsisin mööda suurt laia interneti pagasit just seda 6iget ploomikoogi retsepti, mis tunduks nii hea ja ahvatlev, et järele proovida. No päris minu oma ei leidnud. Aga kahest sain enda ühe kokku küll. Inspiratsiooni allikad siisasuvad siin ja siin.
P6hi:

3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
60 g v6id
2 sl suhkrut
1 sl creme fraiche
1 muna
näpuotsatäis soola

K6ik toasoojad ained panin kaussi ja mikserdasin segamini.  segu surusin 26 cm lahtikäiva ümmarguse vormi p6hja ja u 1 cm jagu äärtele ka.


Kate:

7 küpset ploomi viilutatult
1 muna
creme fraiche 200g topsist see ülejäänud osa, mis p6hja ei läinud
vaniljesuhkrut (see osa, mis pakist taigna sisse ei läinud)
natuke rafineerimata suhkrut (~1sl)

180 grammi riivitud martsipani.

Muna, suhkru ja creme fraiche mikserdasin segamini.

Küpsetamine:

Eelsoojendatud ahjus küpsetasin p6hja eraldi 200 kraadi juures ~10 minutit.
Siis riputasin p6hjale riivitud martsipani, millele laotasin viilutatud ploomid. K6ige peale valasin muna-creme fraiche segu. Uuesti ahju ja samal temperatuuril veel ~30 minutit.

Serveeri jahtunult kas vaniljekastme v6i vahukoorega. Meil tuleb juurde vahukoor:P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar