Pages

19 detsember 2010

Kohupiima-kirsi purukook rukkijahuga


Idee on pärit perenaine.ee lehelt, kus on kirjeldatud plaadikooki mustsõstardega. Mina tegin tavalises koogivormis.
Taigen:
3 dl rukkijahu
1 dl suhkrut
75 g võid
1 sl kakaod
Täidis:
400 g kohupiima (1 toru)
50g hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
200 g kirsikompoti kirsse (pool purki umbes)
Valmistamine:
*Mudi sõrmede vahel kõik taignakomponendid ühtlaseks puruks.
*Mikserda omavahel täidise ained segamini (va kirsid).
*Pudista 2/3 purust küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
*Kalla sellele kohupiimasegu.
*Jaota kirsid ühtlaselt kohupiimasegule.
*Riputa kook üle ülejäänud puruga.
*Küpseta 200 kraadi juures u 35 minutit. Lase enne lahtilõikamist jahtuda.

1 kommentaar:

  1. Tänan! Sellest proovitud imematsvast koogist tuleb suur plaaditäis meie pere jõululauale.
    Sussukas

    VastaKustuta